diumenge, 28 de setembre del 2008

Utilització i funcionament bàsic del Google Docs

Bé, per començar us explicaré la funció i l'utilització d'una aplicació, encara en fase beta (de proves), que s'anomena Google Docs.

Google Docs és un processador de textos, un editor de fulls de càlcul i més recentment un creador de presentacions, en línia que es pot utilitzar des del navegador. Així qualsevol document que creem s'emmagatzemarà a la web i podràs editar-lo des de qualsevol ordinador, tingui o no tingui l'arxiu inicial. D'aquesta manera evitem el famós problema del execiu nombre de còpies i les seves corresponents actualitzacions en diferents ordinadors, com quan es fa un treball en grup, per exemple.
Utilitzant aquesta aplicació només existeix un sol document i són les persones que fan el treball, les úniques que poden accedir a aquest, degut a que funciona mitjançant un sistema de claus per correu electrònic.

Aquí teniu un vídeo explicatiu amb dibuixos de com funciona el programa: (en anglès)



Per poder utilitzar el programa és necessari tenir una compte de correu Gmail, almenys per la persona que crea el document en primera instància, i després envia la clau els seus amics perquè pugin accedir al document.

Per qualsevol dubte que tingueu, comenteu. Proveu-lo és gratis!